Kompanija Gugi komerc tužila CKB

Dodajte komentar

Kompanija Gugi komerc iz Budve tužila je pred Privrednim sudom Crnogorsku komercijalnu banku, jer im je, kako tvrde, CKB nezakonito sa računa skinula 400 hiljada.

Iako je sporni iznos sa računa budvanskog preduzeća skinut još u novembru 2008. godina, oni su odlučili da tuže banku zbog toga tek sedam godina kasnije.

Iz preduzeća tvrde da je transfer novca sa računa bio nelegalan jer nije imao potpis izvršnog direktora kompanije Dragoljuba Milovanovića. Na jučerašnjem pripremnom ročištu, advokat CKB-a Mihailo Bojović rekao je da je skidanju novca sa računa Gugi komerca prethodio usmeni dogovor između osnivača te firme Branislava Savića Gugija, tadašnjeg predsjednika Opštine Budva Rajka Kuljače i potpredsjednika Lazara Rađenovića. Bojović je objasnio da je iznos od 400 hiljada eura bio kredit Opštine Budva koji je kompanija Gugi komerc priznala na osnovu tog dogovora.

Prema Bojovićevim riječima, spor koji je Gugi komerc pokrenuo pokazuje da oni osporavaju dogovor sa predstavnicima budvanske opštine.

– Postoji zapisnik iz Vrhovnog suda gu kojem piše da je transfer novca izvršen u svrhu vraćanja kredita Opštine Budva i da mu je prethodio usmeni dogovor između Savića, Rađenovića i Kuljače. Dakle, Gugi je preuzeo dug Opštine Budva što su Kuljača i Rađenović i priznali na saslušanju, a što Gugi sada spori objasnio je Bojović.

Nakon što je Vrhovni sud presudio u korist Gugija, uvažen je zahtjev za revizijom tog postupka i on je vraćen na nižestepene sudove.

Advokat Gugi komerca Ratko Pantović kazao je da je potpuno opravdan spor koji je ta kompanija pokrenula protiv banke.

– Tome svjedoči u prilog činjenica da je CKB tužila Opštinu Budva zbog nevraćenog kredita od 400 hiljada i to pred istim sudom. Banka za taj dug tereti opštinu, a pritom je novac skinula sa računa Gugi komerca. Osim što tražimo vraćanje 400 hiljada eura, tražimo i kamatu od 2008. do 2015. godine u iznosu od 106 hiljada eura, rekao je Pantović.

Sudija Blažo Jovanić nastavak ročišta zakazao je za 9. oktobar.

Kuljača i Gugi su kumovi

Kompanija Gugi komerc, koja se bavi izgradnjom puteva, dospjela je u žižu javnosti prošlog mjeseca kada je uhapšen direktor preduzeća Milovanović zbog sumnje da je izgradnjom platoa na „Jazu”, uoči koncerta grupe „Rolingstonsi”, nanio Opštini Budva višemilionsku štetu.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *