EPCG: Povjerioci koji potražuju milione ostali van Odbora

Dodajte komentar

Predstavnici Elektroprivrede, Volija i Javnog preduzeća Morsko dobro izabrani su za članove Odbora povjerilaca kompanije Vektra Boka, na sastanku koji je juče održan u Privrednom sudu. Povjerioci su na prvom sastanku, kojim je predsjedavao stečajni upravnik Vektra Boke Sreten Mrvaljević, za predsjednika Odbora izabrali predstavnika EPCG.Punomoćnik Opštine Herceg Novi, koja od kompanije biznismena Dragana Brkovića potražuje 2,2 miliona eura, Goran Velimirović ocijenio je nakon sastanka da je način na koji su izabrani članovi Odbora u suprotnosti sa članom 44. Zakona o stečaju.

“Frapantnost, apsurdnost i drskost takvog odabira Odbora povjerilaca se ogleda u tome što je ukupni zbir potraživanj a EPCG, Volij a i Morskog dobra manji od 700.000 eura, dok su van toga ostali povjerioci sa potraživanjima koja se mjere desetinama miliona eura. Realno je očekivati da će tako odabrani članovi Odbora povjerilaca mnogo lakše prihvatiti usvajanje Plana reorganizacije koji nudi Vektra Boka i koji faktički znači odlaganje stečaja”, istakao je Velimirović.

On tvrdi i da je sastankom zapravo rukovodio Saša Zejak, kojeg je, kako navodi, Mrvaljević predstavio kao svog saradnika.

“Zejak je predstavniku OTP banke, a samim tim i ostalim povjeriocima, odmah stavio do znanja da neće dozvoliti nikakvu raspravu i potom bez ikakvih objašnjenja saopštio da su potraživanja najvećih, milionskih povjerilaca osporena i da njihovi predstavnici ne mogu ući u Odbor povjerilaca”, rekao je Velimirović.

Izvor: Dnevne novine

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *