Najveća zarada u Crnoj Gori 100.000 eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Najveća obračunata mjesečna zarada sa porezima i doprinosima (bruto), prema zvaničnim podacima Poreske uprave dostavljenim Vikend novinama, iznosila nestvarnih 100.000 eura.

Ukoliko se najveća plata, isplaćena u Crnoj Gori u periodu januar-avgust ove godine, preračuna u neto (bez poreza i doprinosa), dobija se podatak da je neko za mjesec uspio da zaradi 67.001 eura ili dvosoban stan od 60 kvadrata u Podgorici. Ova zarada je isplaćena u sektoru “Trgovina goriva na veliko”.

Na drugom mjestu po visini prijavljenih primanja je osoba iz sektora “Trgovina farmaceutskim proizvodima na veliko” koja je za mjesec dana zaradla 37.086 eura (bez poreza i doprinosa).

Treća zarada po visini bez poreza i doprinosa isplaćena je u sektoru “Ostalo monetarno posredovanje” i to 32.912 eura neto.

Shodno zakonskoj regulativi za javnost će ostati nepoznanica koje osobe imaju ovako visoka primanja i da li su ih zaslužila.

Podsjećamo prema posljednjim podacima Zavoda za statistiku Crne Gore MONSTAT prosječna zarda u Crnoj Gori iznosi 476 eura.

CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *