HLT ostaje bez imovine

Dodajte komentar

OTP faktoring oglasio je prodaju nepokretnosti u naselju Zlatica u Podgorici i Škaljarima u Kotoru, koje su u vlasništvu zatvorenog investicionog fonda HLT. Imovina fonda, odnosno tri poslovne zgrade u privredi i u tri placa, od kojih jedan u Podgorici a dva u Kotoru, prodaje se za ukupno 2,98 miliona eura, zbog nevraćenih kredita.

To je prva vansudska prodaja nepokretnosti usmenim javnim nadmetanjem, koja je u Podgorici zakazana za 4. septembar, a u Kogoru za 7. septembar.

OTP faktoring, kompanija koja se bavi otkupom potraživanja za CKB, oglasila je prodaju katastarske parcele u Podgorici 1176/1 površine 5.042 kvadrata, po kulturi livada treće klase, po početnoj cijeni od 370.032 eura. Početna cijena po kojoj se prodaju tri poslovne zgrade površine 515, 677 i 146 kvadrata, odnosno ukupno 1.338 kvadrata, kao i dvije parcele dvorišta površine 10.540 i 30 kvadrata je 2,61 milion.

U oglasu je navedeno da je ukupan preostali dug po krecitima HLT fonda po osnovu dva ugovora o kreditu koji datiraju od 15. oktobra 2007. godine, 865.105 eura, uključujući i kamate do dana uplate duga, dok je dug po drugom kreditu, koji je odobren istog da na, 2,29 miliona eura.

Račun HLT fonda, kojim upravljaju ljudi bliski biznismenu Vladanu Vujoviću, u blokadi je više od 4 i po godine zbog duga od 4,55 miliona eura.

Imovina koja je oglašena na prodaju je jedina preostala imovina u portfoliju tog fonda, koji je prije nekoliko godina ostao bez vrijednog placa na obali Morače, koji su ,takođe, uzele banke zbog nevraćenog kredita za 3,7 miliona eura.

Jedinstvenim HLT fondom, kao partneri, niz godina su upravljali Denis Mandić i Vladan Vujović, koji su se razišli 2010. godine.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *