Radulović: Već se vidi da je sezona rekordna

Dodajte komentar

U Crnoj Gori kako naglašava predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović borave gosti raznih platežnih moći. Kako on naglašava ove godine je sve puno tako da u hotelima sa pet zvjezdica imamo goste visoke platežne moći kao i u hotelima sa četiri zvjezdice.

– Gosti u hotelima nižeg kvaliteta su sa manje novca, ali je svjetski trend da se manje troši zbog globalne krize. Nije to samo slučaj kod nas već u cijelom svijetu i svim drugim turističkim destinacijama je ista priča – kazao je Radulović. Što se tiče sezone kaže da je još rano za procjenu finansijske situacije, ali je sezona veoma dobra.

– Koliko će finansijski biti dobra to ćemo vidjeti do kraja septembra. Definitivno se pokazalo da ako iko zna u da radi u našoj zemlji onda su to turistički poslenici. Od Vlade ništa ne tražimo, sami se mučimo i uspijevamo iz godine u godinu – kazao je Radulović. Povećana naplata boravišne takse je dokaz da je ove godine bila rekordna posjeta.

– Privatni smještaj je bio pun kao nikad, a da bi gosti više trošili treba da prestane svjetka ekonomska kriza – kazao je Radulović napominjući da je manjak novca svuda u svijetu. Radulović je kazao da ove godine imamo izvanredne turističke rezultate i da se jul može porediti sa 2013. godinom koja ja bila rekordna. U avgustu je bio još veći priliv gostiju pa se očekuju i dobri finansijski rezultati.

Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *