Karići: Mi nismo kupci Instituta

Dodajte komentar

Povodom teksta “Bogoljub Karić kupuje Igalo?” objavljenog još 29. aprila reagovala je BK grupa u vlasništvu porodice Karić. U teksu je predsjednik Udruženja građana “Izbor” Dušan Radović kazao da prema njihovim informacijama iza konzorcijuma IWG koji kupuje Institut “dr Simo Milošević” stoji Bogoljub Karić, biznismen za kojim je Srbija raspisala potjernicu i koji živi u Rusiji.

“BK grupa nema poslovni interes za ulaganje u oblast zdravstvenog turizma i nema nikakve veze sa procesom privatizacije Instituta dr Simo Milošević u Igalu, a koji sprovodi Vlada Crne Gore.

BK grupa je osnovana 1973. godine, u Peći, na Kosovu i Metohiji, i nije učestvovala ni u jednoj privatizaciji ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori.

Braća Karić su osnivači prve privatne fabrike u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, kao i prve privatne fabrike na prostoru bivšeg SSSR-a. BK grupa je osnovala i prvu privatnu banku, prvi privatni univerzitet na prostoru jugoistočne Evrope, kao i prvi privatni univerzitet na prostoru bivšeg Sovjetskog saveza, u Moskvi. BK grupa je imala veoma uspješne kompanije u svom vlasništvu u mnogim oblastima poslovanja, u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji, tako i na prostoru bivšeg SSSR-a.

Danas BK grupa zapošljava oko 30.000 radnika i predstavlja najveću građevinsku kompaniju u Evropi, koja gradi više miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, apartmana i hotela u 12 država. Trenutno se bavimo najkrupnijim građevinskim projektima u svijetu a jedan od njih je i izgradnja Tesla grada u Srbiji jedinstvenog prostora od dva miliona metara kvadratnih u okviru kojeg će biti izgrađeni luksuzni hoteli stambeni i poslovni prostor, međunarodni poslovno-finansi j ski centar sa maloprodajnim prostorom.

Što se tiče privatizacije instituta Dr Simo Milošević u Igalu, koji je jedan od lidera zdravstvenog turizma u regionu, to bi za Crnu Goru mogla da bude odlična investicija, koja bi dala podstrek razvoju zdravstvenog turizma i privlačenju velikog broja novih turista iz inostranstva.

Još jednom ističemo da BK grupa nema poslovni interes za investicije u zdravstveni turizam, već je zainteresovana pre svega za izgradnju turističkih objekata i hotela, površine od 300.000 m2 do 500.000 m2.

Na žalost, BK grupu kao jednog od najvećih investitora u Evropi, obeshrabruje činjenica da čak ni vlasnik BK grupe Bogoljub Karić dugi niz godina ne može da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju porodične vile u Herceg Novom. To pokazuje da se još uvijek nisu stvorili uslovi za investicije BK grupe u Crnoj Gori”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *