Dinar se vratio u Crnu Goru

Dodajte komentar

Sutomore je vjerovatno jedino mjesto u Crnoj Gori odakle dinar nikada nije istisnut, makar iz neformalnog platnog prometa, bez obzira što je i prije raspada zajedničke države SCG u Crnu Goru uveden euro kao sredstvo plaćanja.„Primamo i mijenjamo dinare“, natpis je koji se može vidjeti gotovo na svakoj tezgi sutomorske zelene pijace.

Nije to ništa novo. Kao i duž cijele crnogorske obale većina gostiju Sutomora su građani Srbije, pa već 13 godina nastojimo da izađemo u susret onima koji žele da trguju srpskom valutom, ili da Im pomognemo da dinare zamijene za eure. Vjerujem da činimo dobro djelo, a oni koji trguju za dinare na to gledaju sa simpatijama kaže Milutin Ćeranić, zvani Profesor, jedan od prodavaca sa sutomorskog „zelenjaka“.

Osim na zelenoj pijaci, za dinare se može trgovati i na pojedinim tezgama duž glavne gradske ulice koja vodi prema sutomorskom obalnom šetalištu.

V.d. predsjednika Mjesne zajednice Spič Sutomore Ratimir Vujošević za „Dan“ kaže da je dobrodošla svaka ideja kojom se podiže kvalitet usluge na ovom dijelu crnogorske obale.

Po mnogo čemu Sutomore prednjači, koliko god smo svjesni i nedostataka koje ima naša mjesna zajednica. Kada je riječ o turističkoj sezoni, važno je da su gosti zadovoljni uslugom, a ljudi sa naše zelene pijace prilično se ističu po ljubaznosti. Mora im se priznati i da su kreativni i da dobro promišljaju, što dokazuje i činjenica da su istrajni sa održavanjem dinara, što nije drago samo gostima iz Srbije, već i svima nama koji smo iole nostalgični, kaže Vujošević.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *