Ekscentični milioneri puni ideja: Nezamislive želje bogataša

Dodajte komentar

Milioni na bankovnom računu siguran su razlog i opravdanje za čudne i ekscentrične stvari koje mnogi ljudi rade. Brazilski “grof” Skarpa toliko voli svoj automobil Bentli da je odlučio da ga zakopa zajedno sa sobom, jer želi da ga vozi i u zagrobnom životu. Bejzbol igrač Daniel Noris živi u starom kombiju iz 1978.

“Grof” Skarpa želi svoj Bentli da vozi i u zagrobnom životu

Brazilski milioner i plejboj “grof” Čikinjo Skarpa (64) nakon što je pogledao dokumentarac o faraonima dopao mu se dio u kojem egipatski vladari sa sobom u grob nose i svoju imovinu da im se nađe u zagrobnom životu. Tako je on odlučio da pokopa svoj omiljeni Bentli Kontinental Flajing Spar od 400.000 dolara. Bogataš želi i na onom svijetu da vozi luksuzni automobil pa ga je zakopao ispred svoje vile u Sao Paolu.

Bejzbol igrač ima milione, a živi u kombiju iz 1978.

Daniel David Noris (21) jedan je od najperspektivnijih mladih igrača bejzbola danas, a uprkos milionskom ugovoru živi u polovnom Folksvagen kombiju iz 1978. Platio ga je nekoliko hiljada dolara i iako njegov kombi ponekad jedva upali, u njega je uložio samo u jednu stvar – solarni panel. Često s kombijem odlazi na plažu ili u planine i tamo noć provodi pod vedrim nebom. Obožava surfovanje i fotografiju, a mrzi da gleda televiziju.

Aron Levi vozi auto star 6 godina, a ima 100 miliona dolara

Aron Levi (29) je osnivač Boxa, kompanije koja pruža usluge sakupljanje podataka na jednom mjestu i zahvaljujući kojoj je postao milioner.

“Uopšte nisam koncentrisan na novac i prestiž. Meni nema ništa uzbudljivije od stvaranja dobrih proizvoda. To me pokreće. I dalje volim špagete, mogao bih ih stalno jesti. U luksuznim restoranima jedem jedino kada moji klijenti to traže”, rekao je milioner, koji ugovore često sklapa i u Mekdonaldsu.

Australijanac gradi repliku Titanika i Parka iz doba Jure

Ekscentrični milijarder Klajv Palmer (61) posjeduje ogromno bogatstvo, koje se procjenjuje na 4 milijarde dolara. San mu je bila izgradnja parka s gigantskim dinosaurus-robotima. Prije godinu i po je uspio i otvorio “Palmasaurus” sa 165 dinosaura. Zatim je htio savršenu repliku Titanika, a iako su najave bile da bi trebao isploviti do 2016. još uvjek se ne zna gdje je “zapelo”…

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *