Raspisan novi tender za Boksite

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Rudnika boksita raspisao je danas novi oglas za prodaju imovine preduzeća putem javnog nadmetanja, po početnoj cijeni od skoro 5,39 miliona eura.

Ponude se mogu dostavljati do 4. septembra do 14 sati, dok će se javno nadmetanje održati 8. septembra u 12 sati u Privrednom sudu. Na prethodni tender, na kojem je početna cijena iznosila 5,99 miliona eura i koji je zaključen 15. jula, niko nije dostavio ponudu.

Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi. Na prodaju je i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

U oglasu je navedeno da se ne prodaje ruda koja je predmet razlučnog, odnosno izlučnog prava, koja je vlasništvo stečajnog dužnika od 14,3 hiljade tona i koja je vlasništvo Neksana i nalazi se na lageru.

 

Rudari su polovinom juna protestovali nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca da odbije ponudu nikšićke kompanije Neksan za kupovinu Rudnika boksita. Oni su krenuli sa rudokopa Zagrad prema Nikšiću i Podgorici, ali ih je policija zaustavila u naselju Rubeža, zbog čega je devet dana u blokadi bilo 12 sela nikšićke Župe sa pet hiljada stanovnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *