Deset internet strana koje će vam olakšati život

Dodajte komentar

Osim što ste uz pomoć njega u kontaktu s prijateljima, zabavljate se i informišete, Internet je i pun korisnih strana koje vam pomoći u raznim situacijama – bilo da putujete, dizajnirate, prevodite…

Ovo je deset web stranica koje će vam uveliko olakšati život.

TimeZoneCheck

Spremate se na put u jednu od svjetskih metropola i želite da provjerite u kojoj se vremenskoj zoni nalazi? Ili vam je iz nekog razloga potreban podatak koliko je trenutno sati u – Tokiju? TimeZoneCheck nudi praktičnu interaktivnu kartu pomoću koje ćete odmah saznati vrijeme u različitim krajevima svijeta.

EasyUnitConverter

Ime sve govori. EasyUnitConverter omogućava brzo pretvaranje raznih mjernih jedinica koje su raspoređene u dvadesetak kategorija, kao što su daljina, temperatura, gustina, površina itd. Ovdje ćete čak pronaći i konverter za veličinu cipela.

IconFinder

Ako ste dizajner ili ilustrator, ova stranica će vam sasvim sigurno privući pažnju. Na IconFinderu moguće je pronaći čak oko 340 hiljada ikona, među kojima ima i dosta besplatnih.

PrintWhatYouLike

PrintWhatYouLike je online servis koji vam omogućava da prekopirate Internet stranu bez oglasa ili nekih drugih neželjenih elemenata. Samim tim dugoročno štedite papir i boju, a na ispisanom dobijate samo ono što želite.

OnlineOcr

Sigurno ste se više puta našli u situaciji kada je trebalo otkucati skenirani dokument. Ovaj servis trebalo bi da vas riješi te muke jer iz skeniranih dokumenata ”izvlači” tekst, koji se potom može uređivati. Ono što je najbitnije, OnlineOcr prepoznaje i naš jezik.

FreeOnlineConverter (ili Zamzar)

Želite da pretvorite dokument u DOCX obliku u DOC? Ili možda JPEG u PDF? FreeOnlineConverter (alternativa je Zamzar) nudi brojne mogućnosti prebacivanje dokumenata u različite formate, a koristan je koji god posao da radite.

WeTransfer

Ako treba  nekome putem Interneta da pošaljete vrlo veliku datoteku, WeTransfer djeluje kao sasvim dobro rješenje. Servis omogućuje besplatan transfer datoteka veličine do 2 gigabajta, odnosno do 10 gigabajta uz mjesečnu pretplatu.

SimilarSites

SimilarSites je brz i jednostavan niz preporuka Internet stranica. Potrebno je samo upisati URL stranice koja vam je dobro poznata i servis će vam izbaciti one koje se tematski podudaraju, i navesti postotak ”sličnosti”.

PicMonkey

Internet vrvi od raznih korisnih servisa za obradu fotografija, a jedan od boljih svakako je PicMonkey, koji nudi standardne opcije za uređivanje fotografija, ali omogućuje i dizajniranje pozivnica, čestitki, vizuala za društvene mreže, oglasa i slično. Ukoliko ste se navikli na PhotoShop ili vam treba nešto najsličnije ovom alatu, onda je Pixlr takođe dobro rješenje a nalazi se Online i besplatno je.

DownForEveryoneOrJustMe

Taman ste krenuli da provjerite šta ima novo na Facebooku, ali na vaše veliko razočaranje ne uspijevate da ga otvorite. DownForEveryone će vam u ovakvim situacijama reći da li je neka stranica ”pala” većini korisnika ili je problem ipak samo kod vas.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *