Preduzetnici sve više depresivni

Dodajte komentar

U tehnološkoj industriji među mnogim preduzetnicima vlada depresija, koja je pojačana stresom s kojim se nose ljudi koji pokreću kompaniju, a koliko je to izraženo, govori najnoviji slučaj samoubistva jedne osnivačice startapa.Studija dr. Michaela Freemana, kliničkog profesora na UCSF i preduzetnika, bila je jedna od prvih koja je povezala više stope mentalnih bolesti s preduzetništvom.

Od 242 preduzetnika koje je anketirao, 49 odsto njih je prijavilo probleme s mentalnim zdravljem. Depresija je broj jedan na listi, a prisutna je kod 30 odsto preduzetnika. Slede je hiperaktivni poremećaj ADHD (29 odsto) i anksioznost (27 odsto).

U prilog ovoj neslavnoj analizi, govori i podatak da su neki pokretači startapova preuzeli “krajnje mjere”, počinivši samoubistvo, a po svemu sudeći, najnovija u nizu je Osnivač Apptona i iOS developer Faigy Mayer, koja se ubila skokom s krova jedne njujorške zgrade.

Dvadesetdevetogodišnja osnivačica Apptona, startupa koji razvija aplikacije u Njujorku, osmislila je veliki broj aplikacija za iOS, uključujući i NYCTips, kalkulator za izračunavanje napojnica u restoranima, aplikaciju za parkiranje Carma, kao i aplikaciju ExpenseTracker.

Mayer je studirala računovodstvo na koledžu Touro, a magistrirala je na Brooklynu, a nedavno je položila i sertifikat na Univerzitetu Johns Hopkins.

Ona je navodno pretrčala terasu bara na krovu zgrade gdej se održavala zabava jedne korporacije. “Protrčala je kroz rulju i skočila”, rekao je svjedok nesreće.

Prijateljica tragično preminule Mayer kaže kako je žena bila teskobna zbog otuđenja od svoje jevrejske porodice, piše Daily Mail. Prema riječima Libelle Polaki, Mayer je zaista bolovala od depresije, nakon što se posvađala s roditeljima.

“Ona nije htjela da ima dvadesetoro djece. Borila se s osjećanjima zbog sukoba s porodicom, i to je vjerovatno djelovalo kao otežavajući faktor uz njenu depresiju”, rekla je Polaki.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *