Manjinski akcionari: Plantaže pred stečajem

Dodajte komentar

Plantaže su dovedene pred stečaj, imajući u vidu da su neizmirena dugovanja prema Poreskoj upravi šest miliona, neplaćene obaveze prema dobavljačima tri miliona, a bankama se duguju višemilionski iznosi saopštila je grupa manjinskih akcionara Plantaža.

Oni su naveli da je njihova vlasnička struktura zbog toga ugrožena i da se obesmišljava.

Na poslednjoj skupštini akcionara, kako su naveli, predsjednik odbora direktora Veselin Vukotić je uvjeravao akcionare da će domaćinski poslovati sa zalihama preduzeća, što jejedina preostala šansa za opstanak društva jer je cjelokupna imovina preduzeća pod hipotekom zbog kredita.

Međutim, odmah nakon sjednice održane 19. juna se krenulo u rasprodaju rifuz vina na način što se puni i pakuje u plastičnim flašama od dva litra u danilovgradskoj Pireli i izvozi za Hrvatsku po cijeni od 1,05 eura, bez obilježja da vino ima porijeklo našeg društva. Osim toga, imamo saznanja da se i gotovi proizvodi prodaju ispod proizvodne cijene. Ovakav način prodaje predstavlja direktono trošenje supstance društva, kao i potpuno obesmišljavanje brenda starog 50 godina, kazali su manjinski akcionari.

Oni su naveli da je Vukotić obećao da se Plantaže neće kreditno zadužavati, iako je u maju podignut kredit od pola miliona kod NLB Montenegrobanke i predat zahtjev za višemilionski kredit kod Zapad banke, na čijem čelu je, kako su naveli, bivši komercijalni direktor Plantaža Mladen Rabrenović.

Rabrenović je istovremeno i član nadzornog odbora kćerke firme Plantaža iz Beograda koja je akumulirala gubitak od skoro tri miliona eura za mandata Veselina Đurišića, koji je za to nagrađen tako što je zamijenio Rabrenovića na funkciju komercijalnog direktora Plantaža. Na dobrom je putu i da u matičnoj kompaniji akumulira pozamašan gubitak s obziromm da je prodaja u konstantnom padu navodi se u saopštenju akcionara.

Oni su apelovali na nadležne institucije da ne dozvole uvođenje stečaja u Plantaže.

Većinski vlasnik Plantaža je država.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *