Zašto kasni Portonovi?

Dodajte komentar

Predsjednik skupštinskog obora za ekonomiju Aleksandar Damjanović (SNP) zatražio je od premijera Mila Đukanovića da Vlada dostavi Skupštini izvještaje za 2013. i 2014. godinu o realizaciji projekta Portonovi u Herceg Novom.Damjanović je u dopisu naveo da je odlukom koju je Skupština usvojila u julu 2012. godine definisano da izvršna vlast dostavlja jednom godišnje zakonodavnoj vlasti izvještaj o realizovanim godišnjim ivesticijama na tom projektu. Odluku je Skupština po skraćenom postupku usvojila na Vladin predlog. Dopis je upućen ministru održivog razvoja i turizma Branimi ru Gvozdenoviću.

Zamjenik direktor azerbejdžanske kompanije Azmont koja gradi ekskluzivni turistički kompleks na prostoru nekadašnje vojne kasarne u Kumboru Rašid Rasulu zvanično je “Vijestima” kazao da će projekat biti završen do ljeta 2018, što je dvije godine kasnije od prve najave.

Vlada je zvanično saopštila da su zadovoljni dinamikom gradnje i da očekuju da kompleks bude završen do januara 2017. godine. “Vijestima” je iz više izvora iz Vlade i Opštine Herceg Novi saopšteno da Vlada nije zadovoljna dinamikom kojom investitor gradi luksuzni komplekst Portonovi u Herceg Novom. Zastoj u radovima je evidentan na terenu gdje samo kompanija Bemaks radi četiri zgrade, izgradnja hotela po standardima nije počela, a nema ni uposlenih radnika koji su prošli obuku u Azmont akademiji u Bijelom Polju. Investitor je izmijenio master plan u kome nema više vila za igradnju, dok nacrt za hotel još nije urađen.

Rasulu je objasnio da radovi kasne” zbog nepredviđenih okolnosti na koje je teško uticati”. Među njima je naveo loše početno stanje zemljišta za fundiranje, dodatne istražne radove, produžetak roka izrade projekta, sanaciju terena, poboljšanje terena za izradu fundamenta…

Projekat Portonovi na lokaciji nekadašnje vojne kasarne u Kumboru zvanično je započet u avgustu 2013. godine. Tada je najavljeno da će do maja 2016. biti završen kompleks, prvi “One and only” hotel u Evropi, sa 110 luksuznih soba, apartmana, vila i spa-centrom na 3.000 kvadrata, marinom sa 250 vezova, restoranima i barovima,

Investitor je od planiranih 500 miliona eura do sada uložio ukupno 93,45 miliona

Za sve objekte čija izgradnja predviđena u zahvatu projekta Portonovi, planski dokument je usvojen i važeći. Svi urbanističko-tehnički uslovi izdati su na ukupnu površinu projekta, a građevinska dozvola je pribavljena za i 45.000 metara kvadratnih l objekata koji su u fazi izgradnje.

Izvor: Vijesti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *