I ovih pet zanimanja biće sve popularnija

Dodajte komentar

Poslovi koji su se tražili prije godinu ili dvije sada više nisu toliko popularni, dok su s druge strane, profili za koje do nedavno nije postojao interes, preuzeli fokus na tržištu rada.

Tržište rada neprekidno se mijenja. Poslovi koji su se tražili ranije sada više nisu toliko popularni, dok su s druge strane, do nedavno manje populrna zanimanja, preuzela fokus na tržištu rada.Mora se imati na umu da se sve manje mladih pojavljuje na tržištu rada što ostalima povećava šanse za zaposlenjem, piše Poslovni dnevnik, koji predstavlja neke od najboljih poslove budućnosti.

1. Stomatološki asistent

Otvara se sve više stomatoloških ordinacija pa se tako ukazuje potreba za asistentima koji su vrlo bitan faktor u dentalnoj medicini. Stomatološki asistent zadužen je za sterilizaciju i dezinfekciju instrumenata i opreme, a tokom zahvata asistira stomatologu. Zapošljavanja u ovom segmentu očekuje se da će rasti 29 posto u idućih nekoliko godina.

2. Logopedi

Logopedi su sve više potrebni kako bi riješili probleme pacijenata s poteškoćama u govoru. Česta pojava je da djeca u ranoj dobi ne mogu izgovariti pojedina slova ili mucaju, što se može ispraviti ako se sa problemom suoči na vrijeme.

3. Stručnjak za mobilne aplikacije

Samo bacite pogled na svoj mobilni telefon i biće vam jasno zašto mnogi žele da se bave mobilnim aplikacijama. Potražnja za njima svakodnevno raste, a prema nekim podacima preko 70 odsto organizacija uvodi neki oblik mobilne strategije i traže ljude koji će to da im rade.

4. Stručnjaci za njegu kože

Stručnjaci za negu kože su licencirani dermatolozi koji pružaju usluge njege kože lica i tijela. Obično zahtijeva stručno osposobljavanje, ali je iskustvo u ovom poslu izrazito bitno.

Većina programa sertifickovanja mogu se završiti u roku od godinu dana. Znanja koja se steknu nakon kursa, omogućavaju obavljanje različitih poslova. Od masaže lica i tijela, body wrapping i spa tretmana, do depilacije i manikira. Očekivani rast u ovom segmentu je 34 odsto u nadolazećim godinama.

5. Medicinska sestra

Ovo područje rada ionako je veliko, a naznake su da će još rasti. U narednih deset godina trebalo bi da se otvore još pola miliona radnih mjesta za medicinske sestre, zbog sve većeg broja pacijenata koji trebaju njegu u ambulantama, bolnicama i domovima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *