Gradonačelnik odložio izbor direktora Luke

Dodajte komentar

Izvještaj o poslovanju Luke Kotor u prošloj i program rada za ovu godinu skinuti su juče sa dnevnog reda kotorskog parlamenta na zahtjev predsjednika opštine dr Aleksandra Stjepčevića.Razloge gradonačelnikovog zahtjeva objasnio je predsjednik Kluba odbornika DPS-a Kotor Željko Aprcović.

– Najkasnije za desetak dana održaće se nova sjednica SO, na kojoj će biti donesene određene odluke u korist poslovanja Luke Kotor rekao je Aprcović i podsjetio da je 17. maja istekla koncesija Luci Kotor.

– Vlada je ostavila prostor od 120 dana u kome se mora pokrenuti procedura za dobij anje dugoročne koncesije rekao je Aprcović i istakao da naredna sjendica SO treba da se održi prije nastavka sastanka skupštine akcionara Luke Kotor, čijim je statutom predviđeno da, ako se desi prekid, nastavak ili druga sjednica moraju da se održe najkasnije za mjesec. Prethodno je prekinuta sjednica akcionara Luke, kako bi SO predložila članove uprave.

Odbornik liberala Vido Drašković je kazao da podržava prijedlog o skidanju prve tačke sa dnevnog reda i naglasio da zakon omogućava da se produži koncesija bar na 12 godina. Odborniku SNP-a Miću Dobriši nije bilo jasno zbog čega je prekinuta skupština akcionara Luke, pa sada SO mora da prati rad tog preduzeća. Nije, istakao je, objavljeno ni obrazloženje predsjednika opštine zbog čega ova tačka treba da bude skinuta sa dnevnog reda.

Pobjeda

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *