Ruši se hotel “Park” u Bijeloj, novi do ljeta 2016.

Dodajte komentar

Počelo je rušenje hotela Park u Bijeloj koji je prodat preduzeću Carine čiji je vlasnik i direktor Čedomir Popović.

“Rušenje zgrade hotela koji je 6. februara 1975. godine otvorio tadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito, ide veoma lagano i nije bilo potrebe za nekim invazivnim potezima i nije korišten dinamit”, rekao je za Radio Jadran Popović.

Interesantno je da tokom velikog zemljotresa, ovaj hotel uopšte nije oštećen, a sada njegovo rušenje ide veoma lako i to je samo dokaz da su statičari koji su radili na njegovoj gradnji uradili veoma dobar posao.

“Rušenje će biti završeno do 1. jula prema elaboratu o rušenju za koju je dozvolu izdala opština Herceg Novi, a nakon sezone idemo u brzu gradnju, jer će do tada biti obavljene sve pripreme”, dodaje Popović.

On se nada da će do maja 2016. godine hotel sa četiri zvjezdice i 225 soba biti završen.

Popović je bio jedini ponuđač na tenderu za prodaju ovog hotela, objekta poznatog kao “kuća Đurkovića” sa pomoćnim objektima i zemljištem, kao i za zakup parka površine 3.100 kvadrata. Prodajna cijena kompleksa je bila 2,25 miliona eura. Nedavno potpisanim ugovorom definisana su investiciona ulaganja u minimalnom iznosu 6,5 miliona eura. Park je zakupljen na 30 godina, a za taj prostor se garantuje puna zaštita i valorizacija.

Vlasnik Carina je 8. juna resornom ministarstvu, podnio zahtjev za izdavanje Urbanističko tehničkih uslova za izgradnju novog hotela. Popović ističe da je urađen i elaborat o zelenilu, te će se parkovskim površinama posvetiti posebna pažnja. On garantuje da će sve biljke, kojih nije malo, biti sačuvane i kasnije vraćene.

Kompleks nekadašnjeg hotela Park u Bijeloj sastojala se i od pomoćnog objekta – garaža, zemljišta, odnosno uređenim parkom. Hotel je imao prizemlje sa tri sprata, na kojima se nalazila 51 smještajna jedinica.

tekst i foto: Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *