Hipotekarna banka isplatila prvu kuponsku kamatu

Dodajte komentar

Hipotekarna banka isplatila je u ponedjeljak prvu kuponsku kamatu svim vlasnicima njenih obveznica.

“Kako je definisano u Prospektu emisije, na emitovane obveznice Hipotekarna banka isplaćuje kuponsku kamatu po fiksnoj stopi od šest odsto godišnje uz polugodišnji obračun i isplatu, sve do decembra 2021. godine, kada će se uz posljednji polugodišnji kupon vlasnicima obveznica isplatiti i glavnica obveznica, odjednom i po nominalnoj vrijednosti”, navodi se u saopštenju banke.

Hipotekarna banka je u kontinuiranoj javnoj primarnoj prodaji korporativnih obveznica u sistemu Montenegroberze, koja je završena prije utvrđenog roka, prikupila planiranih deset miliona eura kroz 60 transakcija i prodala 100 odsto ukupne emisije.

“Obveznice su registrovane u sistemu Centralne depozitarne agencije (CDA) i listirane na segmentu korporativnih obveznica Montenegroberze”, rekli su iz banke.

Kupoprodaja obveznica, kako su naveli, može se i dalje obavljati davanjem naloga ovlašćenom brokeru ili kastodi banci na isti način kao i sa drugim hartijama od vrijednosti kojima se trguje na berzi, dok će samo izvršenje kupoprodaje zavisiti od ponude i tražnje za obveznicama u datom momentu.

“Prilikom prodaje obveznica, uz cijenu dobijate i iznos kamate za vrijeme proteklo od posljednje isplate kupona do dana kada dobijete novac od prodaje”, saopšteno je iz banke.

Iz Hipotekarne banke su se zahvalili svim investitorima na podršci, lojalnosti i istrajnosti.

“Nadamo se da će dobre performanse vaših investicija u obveznice Hipotekarne banke još jednom potvrditi da ste napravili pravi potez time što ste svoje povjerenje poklonili Hipotekarnoj banci”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *