Švajcarac: Ročište ponovo odloženo, klijenti traže izuzeće sudije

Dodajte komentar

Ročište glavne rasprave po tužbi CEZAP-a, u ime oko 300 klijenata Hipo Alpe Adrija banke koji su podigli stambene kredite u švajcarskim francima, nije održano juče, već je odloženo za 26. jun.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nataša Bošković objasnila je da je rasprava odložena jer se spisi predmeta nalaze u Višem sudu.

Predstavnik klijenata Dragan Senić kazao je da je pitanje za Vrhovi sud, Sudski savjet i ministra pravde, da li je takvo ponašanje sudskih organa moguće i istakao da su za dvije godine otkako je podnijeta tužba održana samo četiri ročišta.

Pitam predstavnike naroda zašto je interes jedne privatne prevarantske banke ispred naroda Crne Gore. Pozivam parlament da reaguje i predsjednika države da predloži novog guvernera, jer je aktuelni stekao uslov za penziju. Potreban je neko ko će raditi u interesu građana, jer je ovo veliki propust Centralne banke, kao i bivšeg guvernera Ljubiše Krgovića, koji je dozvolio da se ovaj toksični proizvod nađe na tržištu rekao je Senić, ističući da prevareni klijenti traže pravdu i priliku da pred sudom izlože dokaze.

On je kazao da se sve radi na tome kako bi se postupak odugovlačio.

Senić je kazao da su klijenti prije desetak dana protiv Hipo banke podnijeli krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Advokat Vladan Đuranović iz Advokatske kancelarije „Velimirović i partneri” kazao je da je iz istih razloga ročište odloženo i u decembru prošle godine, te da za odlaganjem nije bilo razloga ni tada ni juče jer su se spisi mogli pribaviti za ročište.

Nakon dogovora sa predstavnicima klijenata tražićemo izuzeće sudije, što smo do sada pokušavali da izbjegnemo da se ne bi prolongirao postupak i obratićemo se svima koji su nadležni za pravosuđe i reći šta se ovdje radi. Ako postoji neko ko misli da ovaj spor ne treba da se sudi, neka kažu, rekao je on, ističući da se radi o 300 porodica.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *