Imate posebne vještine: Uz ovu aplikaciju ćete otkriti koje su

Dodajte komentar

Vjerovatno ste svjesni da ne iskorišćavate sve prednosti i mogućnosti svog smartphonea. Puni su potencijala, ali ono na šta ne računate je da vam pomaže kako da bolje iskoristite vještine i talente na – poslu.

Upravo to nastoji da učini aplikacija Thinking Talents. Ova aplikacija vas prvo ispituje sa 35 pitanja o vašim vještinama i karakteru. Na kraju dobijete mali profil osobina koji vam može pomoći u otkrivanju prednosti i nedostataka.

Svako pitanje fokusira se na jednu stranu vaše ličnosti, poput ‘preuzimate li inicijativu’, ‘razmišljate li logično’, ‘jeste li optimistični’ i slično. Na svako pitanje odgovara sa ‘uvjek’, ‘ponekad’ i ‘nikad’. Cilj je odgovoriti sa ‘uvjek’ na pet do 8 pitanja.

Profil koji dobijete nakon upitnika je podijeljen u četiri kvadranta: analitički, inovativan, procedura i racionalni kvadrant.

U svakom od tih kvadranata krije se niz osobina koje posjedujete, a da vam mogu pomoći da napredujete u poslovnim situacijama. Poput recimo – humora.

Takođe, prema odgovorima koje ste unijeli dobićete i niz članaka koji vam mogu pomoći da bolje iskoristite svoje vještine ili osobine za koje niste ni znali da možete iskoristiti u poslu.

Aplikacija je trenutno dostupna isključivo za iOS uređaje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *