Agencija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Sava osiguranja i Lovćen osiguranja: Ima li kartelnog sporazuma

Dodajte komentar

Agencija za zaštitu konkurencije podnijela je zahtjev za pokretanje postupka podgoričkom Sudu za prekršaje protiv kompanija Sava osiguranje i Lovćen osiguranje da bi se utvrdilo da li te dvije osiguravajuće kuće imaju kartelni sporazum.

Ta informacija nalazi se u Platformi o učešću crnogorske delegacije na VI sastanku Pododbora za unutrašnje tržište i kokurenciju, koji će se održati krajem maja u Podgorici.

Agencija je objasnila da su pokrenuli postupak kako bi se utvrdilo da li postoje akti koji za posljedicu mogu imati sprečavanje, ograničavanja i narušavanje konkurencije (član osam Zakona o zaštiti konkurencije) na tržištu nabavke ugovora neživotnog osiguranja javnih preduzeća Crne Gore u postupku javnih nabavki.

“Na osnovu dostupnih informacija i sprovedenih sektorskih istraživanja konstatovano je da u sektoru osiguranja postoje mehanizmi usaglašenog djelovanja i poslovanja, kao i prethodnih dogovora pri nastupima u različitim vrstama konzorcijuma koji imaju za cilj podjelu kupaca, i obezbjeđivanje najviše moguće cijene usluge osiguranja”, navode u Platformi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *