Visa planira brojne inovacije za partnere u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Oko 37 odsto ukupne potrošnje putem Visa kartica u Crnoj Gori obavi se na POS terminalima (mjestima prodaje) što je čini jednim od najrazvijenijih tržišta u širem regionu, a sigurnost plaćanja je na visokom nivou, s obzirom da je čak 71 odsto kartica sa čipom, navodi se u saopštenju te kompanije.

Visa je pripremila brojne inovacije za svoje partnere u Crnoj Gori, a među značajnim rješenjima je mPOS (mobilni POS terminal), koji mnogim trgovcima omogućava lakše prihvatanje kartica, ne zahtjeva velike troškove i idealno je rješenje za one koji posluju u sektoru turizma, taksi djelatnike, manje biznise, različite uslužne djelatnosti.

Takođe, Visa planira i uvođenje Premium kartica, koji korisnicima donose brojne pogodnosti u zemlji i inostranstvu.

Poslovanje regionalnog Visa sjedišta u Srbiji biće usmjereno na dalji razvoj industrije elektronskog plaćanja u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i drugim zemljama Balkana.

Među prioritetima novog lokalnog centra biće širenje mreže prodajnih mjesta koja prihvataju kartice, kao i unapređenje iskustva korisnika kartica. Takođe, Visa će nastaviti da intenzivno sarađuje sa bankama na uvođenju novih proizvoda i usluga, kako bi ubrzala migraciju sa gotovinskih na pouzdanije i sigurnije načine plaćanja.

Jačanje prisustva u regionu kompaniji Visa omogućava bolje razumijevanje specifičnosti elektronskog plaćanja na lokalnim tržištima, uključujući pogodnosti prihvatanja i korišćenja platnih kartica. Kao kancelarija sa iskusnim ekspertskim timom, centrala će u saradnji sa bankama i trgovcima regiona raditi na daljem razvoju inovativnih sistema plaćanja među kojima su Visa payWave, NFC mobilna beskontaktna plaćanja, mPOS i druga i e-commerce rješenja i proizvodi.

„Ovaj region jedan je od najinteresantnijih i najdinamičnijih u svijetu kada je riječ o elektoronskim plaćanjima. Prihvatanje i korišćenje Visa kartica je na visokom nivou u gradovima i većim urbanim sredinama, ali i dalje postoji veliki potencijal za rast, odnosno prelazak sa gotovinskih na elektonska plaćanja. Uz to, u ovom regionu, posebno u Crnoj Gori, prepoznali smo i dosta prilika u turističkom sektoru, jer turisti su navikli da koriste kartice i mobilne uređaje za plaćanja,“ rekao je Vladimir Đođević, novoimenovani Visa regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu.

Visa je počela poslovanje na Balkanu prije više od trideset godina, a prvu Visa karticu u bivšoj Jugoslaviji izdala je Jugobanka 1983. godine u Beogradu.

Kompanija trenuto sarađuje sa 100 banaka u Jugoistočnoj Evropi i ima više od sedam miliona izdatih aktivnih kartica, dok ukupan promet na prodajnim jestima za plaćanje roba i usluga Visa karticama iznosi više od tri milijarde dolara. Visa kartice su prihvaćene na više od 120.000 prodajnih mjesta dok se gotovina može podići sa preko 6.000 bankomata.

CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *