Srbija: Od sada ne može svako biti agent za nekretnine – Obavezno posjedovanje licence

Dodajte komentar

Registar preduzetnika i privrednih društava koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti počeo je u petak sa radom i dostupan je na internet stranici Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija Srbije.

U registru koji je formiran i objavljen u zakonskom roku, mogu se dobiti informacije o privrednim subjektima iz ove oblasti i njihovim zaposlenim koji imaju položen stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

Predsednik ispitne komisije za sticanje licence posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti Željko Stojanović rekao je da je do danas 1.141 kandidat položio stručni ispit za posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i da očekuje da ih do kraja ovog mjeseca bude više od 1.200.

– Pozivamo sve preduzetnike i privredna društva iz oblasti prometa i zakupa nepokretnosti da podnesu zahtjev za upis u registar. Mi očekujemo da do kraja maja svi posrednici koji ispunjavaju uslove budu upisani u registar, dodao je Stojanović .

Stojanović je objasnio i da se uvođenjem registra obezbjeđuje viši stepen pravne sigurnosti za potrošače i privrednike koji koriste usluge posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, jača konkurentnost u ovoj važnoj uslužnoj djelatnosti i bitno smanjuje mogućnost nelegalnog obavljanja poslova posredovanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *