Da li je ovo najbolji posao koji se nudi u regionu?

Dodajte komentar

Oglas za posao koji je izazvao pažnju mnogih kandidata, za radno mjesto “travopazitelja”, vjerovatno je najbolji posao koji se trenutno nudi u Hrvatskoj, ali i u regionu.

Privlačna plata od 7.500 kuna, odnosno oko 990 eura, za dvije nedjelje boravka na svježem vazduhu zainteresovala je čak i neke koji posao već imaju. A šta je zapravo travopazitelj?

Tražimo nekoga ko se dobro snalazi na društvenim mrežama, ko će paziti da travnata površina izgleda sjajno, pa smo mjesto nazvali “travopazitelj”.

Ne tražimo osobu da kosi travu, jer to će raditi naša robotska kosilica. Travopazitelj će samo biti u blizini, posmatrati kako kosilica radi, a na društvenim mrežama i kroz interakciju s ljudima promovisati naš proizvod, objasnila je Martina Drezga, direktorka firme Drezga, koja zastupa Husqvarnu u Hrvatskoj.

Husqvarna robotska kosilica naime sama kosi površinu koja joj se zada, grickajući travu poput ovce, a kad joj se isprazni baterija inteligentna tehnologija sama čak odlazi i na punjač.

Husqvarna Automower prva je originalna robotska kosilica, a kako se radi o proizvodu koji u Hrvatskoj još nije prepoznat u mjeri u kojoj je u svijetu, Husqvarna se odlučila na ovaj neobičan oblik promocije.

Željeli smo da ljudima damo priliku da uživo vide koliko je nevjerovatno lako koristiti ovu tehnologiju, a usput nekome dati priliku da zaradi fantastičnu platu, objašnjava Drezga.

poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *