Donacija Hypo Alpe Adria banke: Pravna zaštita za žene žrtve nasilja

Dodajte komentar

Hypo Alpe Adria banka, u okviru svojih programa  društvene odgovornosti, podržala je donacijom  od 1200 EUR Centar za ženska prava, i program pravnog zastupanja, koji sprovodi ova organizacija.

Centar za ženska prava obezbjeđuje besplatnu pravnu pomoć i pravno zastupanje za žene i djecu, sa iskustvom nasilja u porodici, u svim postupcima koji su u vezi sa zaštitom od nasilja, kao i postupcima vezano za nedavanje izdržavanja za djecu.

Izvršna direktorka Centra Maja Raičević kazala je:

– Raduje činjenica da je  Hypo Alpe Adria banka  prepoznala potrebu da podrži program pravnog zastupanja Centra za ženska prava, jer je na taj način omogućila nastavak rada ovog izuzetno važnog servisa, kroz koji iz dana u dan unaprjeđujemo poštovanje ljudskih prava žena i djece. Posebno sam zadovoljna zbog činjenice da podrška dolazi od banke u kojoj žene čine većinu zaposlenih i pokrivaju čak 2/3 rukovodećih mjesta, što je još jedan način na koji banka promoviše prava žena – kazala je Raičević.

Ovom donacijom, i podrškom pravnoj zaštiti žena i djece žrtava nasilja, Hypo Alpe Adria banka samo nastavlja društveno odgovorne aktivnosti, koje se ogledaju kroz odnos prema zaposlenima, klijentima, lokalnoj zajednici i zaštiti životne okoline.

–   Vjerujemo u fer i jednake šanse za sve kategorije društva, pa su rodna ravnopravnost i jednaka zastupljenost žena i muškaraca pravilo kojeg se čvrsto držimo u Hypo banci. Naravno, svjesni smo i teškoća koje žene imaju, i značaja pravne zaštite žena koje su žrtve nasilja, pa se nadamo se da će i druge kompanije prepoznati značaj ovakve podrške ženama – kazao je glavni izvršni director, Christoph Schoen.

On je podsjetio da u HAAB, od 199 zaposlenih 66% žene, te da je i na rukovodećim mjestima u Banci dvije trećine (66,66%) žena

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *