Šesti FREI u Maestralu od 11. do 14. maja

Dodajte komentar

Šesti Festival investicija i nekretnina – FREI 2015 biće održan u hotelu “Maestral” u Miločeru, od 11. do 14. maja.

FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost.

Skup se održava pod patronatom premijera Mila Đukanovića, koji će na FREI imatii specijalno pozivno izlaganje na temu “Novi kontekst razvoja i dinamizacija ekonomskog rasta Crne Gore”.

Pored niza eksperata iz ove oblasti, u program će učestvovati i Marsio Favilla, izvršni direktor u Svjetskoj turističkoj organizaciji, kao i Ian Whitting, britanski ambasador u Crnoj Gori.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenovid govoriće o odgovoru Crne Gore na nove trendove u turističkim investicijama. Posebnu programsku atrakciju FREI predstavlja pozivno predavanje jednog od najuglednijih svjetskih arhitekata, prof. Borisa Podreke (“Arhitektura kao pečat destinacije”).

Centralne teme debatnog dijela programa su “Investicije i dalja optimizacija poslovnog okruženja“, “Otklanjanje sezonske neuravnoteženosti – preduslov intenziviranja investicija u turizmu“, “Potencijal sjevera Crne Gore i valorizacija“, “Razvoj “brownfield“ projekata u Crnoj Gori“ i “Infrastruktura u funkciji održivog razvoja“.

Kroz izložbene i prezentacione forme predstaviće se ključni investicioni projekti u Crnoj Gori.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Atlas Grupa, a “zlatni FREI partner” – Portonovi. Kompanija Horwath HTL je, i ove godine, specijalni partner Organizatora. Među učesnicama su i Opština Herceg Novi, Regionalni vodovod “Crnogorsko primorje”, Direkcija javnih radova, Montrose Montenegro – Northstar, kao i Luštica Development, Sauter Montenegro, NTO Crne Gore, Dream Estates Montenegro, Studio

Grad, Simes Inženjering, Colliers International, Pošta Crne Gore, Centar za urbanizam i arhitekturu – CAU, Sekretarijat za razvojne projekte, Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija, Centar za ekotoksikološka ispitivanja – CETI, Crnogorski elektroprenosni sistem – CGES, Vodacom, Prijestonica Cetinje, MIPIM, Adria Real Estate Budva (Century 21) i Atlas Invest.

I ove godine programski nosilac Festivala je Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore. Organizator Festivala je konzorcijum Biznis Link (Beograd) i RLC Montenegro (Podgorica).

Programski i drugi detalji, kao i uslovi učestvovanja, odnosno prijavljivanja, mogu se naći na www.freitime.com.

cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *