Ovo su najpopularnije Facebook stranice

Dodajte komentar

Društvena mreža Facebook je od svog nastanka pa do sad uspjela da i te kako da promijeni svijet. Promijenio se način komunikacije sa drugim ljudima, reklamiranje i još dosta toga, a Facebook se može pohavliti činjenicom da je broj korisnika veći od broja stanovnika Kine.

Nalog na ovoj društvenoj mreži ima čak 1,35 milijardi ljudi. Pored prijatelja, svi korisnici prate i poznate ličnosti, brendove i ostale zanimljive stranice koje postoje na Facebooku, prenosi Telegraf. Međutim, da li znate koje stranice ima najviše lajkova?

Na petom mjestu nalazi se stranica reperske zvijezde Eminema, koja ima 91,844,568 lajkova.

Odmah ispred Eminemove stranice po broju lajkova nalazi se stranica kolumbijske zvijezde Šakire.Ona trenutno ima 100,273,576 lajkova, a taj broj se iz sekunde u sekund povećava.

Na trećem mjestu nalazi se stranica fudbalera Kristijana Rolanda, kojeg prati 102,331,643 ljudi.

Stranice koje se nalaze na prvom i drugom mjestu ne pripadaju nijednoj poznatoj ličnosti, već je riječ o stranicama samog Facebooka. Naime, na drugom mjestu je stranica pod imenom Facebook koju je lajkovalo 161,053,864 ljudi.

I za kraj, stranica sa najvećim brojem lajkova pripada grupi koja se zove Facebook for Every Phone, koju je lajkovao skoro svaki drugi korisnik popularne društvene mreže. Stranicu Facebook for Every Phone lajkovalo je čak 531,053,268, što je skoro tri puta više od stranice koja se nalazi iza nje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *