“Avala film” je kupio Bogoljub Karić

Dodajte komentar

Iza firme “Filmski put” (Film Way) koja je za 980 miliona dinara kupila Avala film, najveći filmski studio u nekadašnjoj Jugoslaviji, najverovatnije stoji Bogoljub Karić, pišu beogradski mediji.

Karić je na početku priče o privatizaciji “Avala filma” svojim najbližim saradnicima rekao da će pazariti nekada najveću jugoslovensku filmsku kuću, kao i da sa njom, a posebno sa zemljištem u njenom vlasništvu na izuzetnim beogradskim lokacijama ima velike planove.

Ipak, zbog optužbi za navodne pronevjere u Mobtelu, Bogoljub se odlučio za posrednu trgovinu, odnosno, našao je povjerljivog čovjeka koji je nedavno osnovao firmu “Filmski put”, prijavio se na konkurs, položio novac i na kraju kupio “Avala film”.

U Agenciji za privredne registre (APR) stoji da je vlasnik firme “Filmski put” izvjesni Mišel Babić, sa mjestom stanovanja u Parizu, ali se ispostavilo da je spomenuta firma pod hipotekom koju kontrolište taksista iz Pančeva Saša Ćorović.

Izvori “Novosti” tvrde da je upravo Ćorović Karićev čovjek koji je sve preuzeo na sebe sa idejom da firmu u određenom trenutku prepusti Bogoljubu Kariću.

Revolt mnogobrojnih filmskih radnika zbog prodaje imovine “Avala filma” i dalje traje.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *