Rada u gubitku 2,3 miliona

Dodajte komentar

Fabrika mineralne vode Bjelasica Rada završila je prošlu godinu sa gubitkom od 2,33 miliona eura, skoro četiri puta većim nego na kraju 2013, pokazuju podaci iz izvještaja objavljenog na sajtu Montenegroberze.

Poslovni prihodi preduzeća na kraju decembra iznosili su 755,9 hiljada eura i bili su 23 odsto manji nego u uporednom periodu. Smanjeni su i poslovni rashodi 12,3 odsto na 1,4 miliona eura.

Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi su na kraju prošle godine bili 501,2 hiljade eura, matsrijala 445,1 hiljadu, a amortizacije i rezervisanja 284,85 hiljada. Ostali poslovni rashodi iznosili su 149,41 hiljadu eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju prošle godine vrijedila je 7,87 miliona eura i bila je 23,8 odsto manja nego u uporednom periodu. Akumulirani gubitak dostigao je 8,71 milion eura, kratkoročna rezervisanja i obaveze bile su 2,61 milion, a dugoročna 9,64 hiljade eura.

Fabrikom Bjelasica Rada upravlja Eurofond, a radnici tog preduzeća su prošle sedmice nastavili protest, koji su zamrznuli krajem marta. Njih je poslovodstvo poslalo na prinudni odmor u aprilu, a duguje im tri zarade, dok im staž nije uplaćivalo nekoliko godina. Fabrika je u septembru izašla iz stečaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *