Kvadrat u Zagrebu 4000 eura, većina stanova već rezervisana

Dodajte komentar

Jedna od rijetkih novogradnji u centru Zagreba, uskoro će biti završena, a potražnja za stanovima je velika, uprkos ceni od 4.000 eura po metru kvadratnom.

U novoj poslovno-stambenoj zgradi u ponudi su stanovi od 46 do 152 kvadratnih metara, koji su rezervisani i prije završetka radova.

Zgrada se nalazi na donedavno neizgrađenom zemljištu između zgrada blokova u centru grada, što je prava rijetkost. Nakon brojnih projekata i studija rađenih proteklih decenija, ali nikada realizovanih, izabran je projekat za izgradnju nove zgrade u centru grada.

Zgrada ima 13 stanova u četiri etaže i potkrovlju, dva lokala u prizemlju, i garažu u podrumu. U ponudi su dvosobni, trosobni, četverosobni i šesterosobni stanovi.

Preduzetnik je do sada primao samo rezervacije, a od sredine maja počinje prodaja. Većina stanova je već rezervirana, ali rezervacije se i dalje primaju jer prema iskustvu, velik broj rezeviranih stanova na kraju se ipak ne proda. Prvi stanari u novu će zgradu ući u junu ili julu ove godine.

U prizemlju je uređen visoki prolaz jer je u dubini ulice svojevrsna mala dodatna ulica u  kojoj su smještene kuće.

Foto: Dragan Matić, CROPIX

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *