Auto put će svakog vozača koštati 50 eura godišnje

Dodajte komentar

U Crnoj Gori će zvanično od danas sve vrste goriva zbog uvođenja takse od sedam centi po litru biti skuplje sedam centi. Novom Vladinom uredbom direktno su pogođeni crnogorski vozači.

Ako uzmemo u obzir da vlasnici motornih vozila, kojih prema posljednjim podacima ima nešto više od 205.000, u prosjeku mjesečno na gorivo potroše 50 eura, oni će na godišnjem nivou za finansiranje auto-puta i razvoj vrhunskog sporta izdvajati skoro 50 eura, pišu Dnevne novine.

Ipak, ako uporedimo godišnje izdvajanje vozača za gradnju auto-puta sa nekim drugim izdacima, dolazimo do činjenica da ova naknada i nije baš toliko velika kako se u prvi mah čini. Primjera radi, ukoliko ste pušač, dnevno ćete u prosjeku potrošiti 1,60 eura na jednu kutiju cigareta. Na mjesečnom nivou to je 48 eura, dok za godinu dana zbog ovog poroka jedan pušač u prosjeku potroši čak 576 eura.

Ista situacija je i sa ljubiteljima kafe. Za jednu dojč kafu potrebno je izdvojiti 1,20 eura. Ako svaki dan popijemo po samo jednu dojč kafu, mjesečno će nam trebati 36 eura. Iz ovih podataka jasno proizilazi da će jedan pušač za mjesec dana potrošiti više novca nego vozač za naknadu za auto-put.

Tokom jučerašnjeg dana u glavnom gradu bile su primjetne kolone automobila ispred benzinskih pumpi. Da je našim vozačima svaki cent važan pokazuje i činjenica da su čekali u redu i po pola sata kako bi po starim, sedam centi nižim cijenama nasuli gorivo u svoje vozilo. Kolona automobila bilo je na skoro svim benzinskim pumpama u Podgoroci, što je izazvalo velike gužve u saobraćaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *