Izgubili ste telefon? Pronađite ga pomoću nove aplikacije

Dodajte komentar

Svi smo se barem jednom do sada našli u situaciji da nemamo pojma gdje smo zaturili svoj mobilni teleofn. Tražili smo ispod sjedišta u automobilu, podigli sve jastuke na kauču… i još uvek ga nismo našli? Google ima rješenje.

Google je nedavno predstavio novu opciju koja pomaže korisnicima Androida da lociraju svoj omiljeni uređaj, a sve što vam treba je kompjuter.

“Ako se mobilni nalazi u blizini, otkrićete gdje se nalazi zahvaljujući zvonjavi ili njegovu lokaciju možete da vidite na karti ako ste ga, na primjer, zaboravili u kafiću.

Ova nova opcija jednostavnog naziva “Find my phone” (Pronađi moj mobilni) omogućava korisnicima da u Googleov pretraživač ukucaju ‘find my phone’ i koristi je.

Da bi aplikacija pravilno radila, korisnici moraju da se postaraju da koriste posljednju verziju instaliranu na prenosnom uređaju i da su istovremeno ulogovani na svoj Google nalog i na mobilnom i na kompjuteru. Tada će se na karti jednostavno pojaviti označena lokacija.

Ako, međutim, misle da im je uređaj ukraden, korisnici mogu da zaključaju mobilni putem Android Device Managera, izbrišu podatke na njemu ili promijene lozinku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *