Naknada od sedam centi za litar goriva na snazi od 21.aprila

Dodajte komentar

Naknada maloprodajne cijene goriva od sedam centi po litru radi koju je uvela Vlada Crne Gore radi otplate kredita za autoput Bar-Boljare i finansiranja reprezentativnog sporta stupiće na snagu 21.aprila.

Uredba o dopuni Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, donijeta na 108. sjednici Vlade održanoj 16. aprila 2015. godine, kojom je predviđeno da se u obrazovanje maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata uključi naknada za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta i to u visini od  sedam centi i za sve vrste naftnih derivata kojima se vrši promet na malo na tržištu Crne Gore, stupiće na snagu u ponedjeljak 20. aprila 2015, koji je dan objavljivanja Uredbe u Službenom listu Crne Gore”, navodi se u Vladinom saopštenju.

Nove cijene goriva u skladu sa ovom Uredbom važiće od utorka, 21. aprila 2015. godine, kada je redovni obračunski period.

Iznos naplaćene naknade se ne uračunava u osnovicu na koje se obračunava porez na dodatnu vrijednost.

“Ova sredstva će se koristiti za otplatu anuiteta kredita za izgradnju autoputa Bar-Boljare i finansiranje reprezentativnog sporta. Očekivani prihodi po ovom osnovu će biti oko devet miliona EUR na godišnjem nivou”, navedeno je jučerašnjem saopštenju Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *