Del Monako siguran: Vlada i A2A nastavljaju saradnju i nakon 30. juna

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore i italijanska kompanija A2A nastaviće saradnju u Elektroprivredi EPCG i nakon 30. juna, vjeruje italijanski ambasador u Podgorici Vinćenco del Monako. On navodi da su potpisom Vlade i A2A na privremeni ugovor koji traje do 1. juna, odbačeni svi medijski napisi o tome da Italijani napuštaju Elektroprivredu.

Da li će Vlada Crne Gore i italijanska kompanija A2A nastaviti saradnju u Elektroprivredi, znaće se 30. juna, do kad traje privremeni ugovor. Partnerstvo zavisi od toga da i će Italijani sa vladom graditi Drugi blok TE Pljevlja. Italijanski ambasador u Podgorici, Vinćenco del Monako za Atlas TV kaže da vjeruje u nastavak paertnerstva.

“Optimisti su obično dobro informisani. Ja mogu da Vam kažem da sam veoma optimističan jer sam relaitivno dobro informisan. Pođimo od činjenica: prošle godine sam pročitao mnogo špekulacija koje se odnose na to da nema prostora za manevrisanje u pregovorima. Toliko puta sam pročitao da je A2A na korak od toga da napusti Crnu Goru i slično. Potpisom na ugovor iz marta, Vlada Crne Gore i A2A su odbacile sve navode koje smo mogli čitati u medijima“, rekao je del Monako.

On nema informaciju da li je A2A pronašla trećeg partnera za izgradnju Termoelektrane.

“Ali znam da postoji niz ozbiljnih potencijalnih partnera s kojima bi pregovori mogli da počnu. Ne znam da li su ti potencijalni partneri kontaktirani niti hoće li pregovori početi. Sve će zavisti od dijaloga crnogorske vlade i A2A“, istakao je del Monako.

Na pitanje što bi mogle da budu posljedice ako pregovori ne uspiju, del Monako je rekao da je beskorisno eleborirati bilo kakve špekulacije i proizvolje hipoteze.

“Ne želim da napravim grešku koju sam upravo kritikovao, a koja se odnosi na sve novinske napise koji nemaju utemeljenje u realnosti. Treba da obezbijednimo uslove da pregovori idu u pravom smjeru, da se nadamo pozitivnom ishodu i srećnom kraju“, naglasio je on.

Del Monako je u intervjuu Atlas televiziji potvrdio i da italijanski predsjednik Serđo Matarela u maju stiže u Crnu Goru.

To će biti prva posjeta prvog čovjeka Italije Crnoj Gori u posljednje 32 godine. To je, kaže del Monako, odlična prilika da se obnovi puna podrška euroatlantskim aspiracijama Crne Gore.

 Izvor: CdM, Atlas TV

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *