Šta ćemo bez ruskih turista?

Dodajte komentar

Brojne turističke agencije koje posluju sa ruskim tržištem otkazale su rezervacije, a gotovo svi kulturno – sportski sadržaji koji su u predsezoni i postsezoni dovodili turiste sa ovog područja u Tivat su otkazani.

Najfrapantniji primjer je gašenje kampa ruskih vaterpolista u hotelu “Kamelija”, tivatskog HTP “Mimoza”, prenosi Radio Tivat.

Za kamp koji je prošle godine obezbijedio preko 3.000, a pretprošle preko 6.000 noćenja, nijedna ruska ekipa ove godine se nije prijavila.

Dragiša Koprivica, predsjednik tivatskog roniličakog kluba “Neptun Mimoza” koji je bio organizator kampa, kaže da će većina ekipa iz Moskve i Sankt Petersburga koje su prošlih ljeta boravile u Tivtu, pripreme realizovati u Vojvodini.

“Sve ekipe koje su godinama dolazile kod nas, ove godine su otkazale. Vjerovatno su od svojih uprava dobili preporuke da ne idu u Crnu Goru. Imam informaciju da će svoje kampove ljetos imati u Subotici, Bečeju i Novom Sadu. U hotelu “Park” u Kameliji tokom 2013. imali smo 6.000 noćenja, bilo je osam ekipa. Prošle godine smo imali 3.150 noćenja. Ove godine nam nažalost nijedan klub neće doći”, kaže Koprivica.

On dodaje da su u Tivtu proteklih ljeta boravile mlađe selekcije poznatih ruskih vaterpolo klubova. Koprivica ističe da je to loša vijet za tivatskog hotelijera koji je zahvaljujući ovom turističkom aranžmanu obnovio bungalove u parku ovog hotelskog kompleksa.

U klubu “Neptun Mimoza” ističu da je razlog napuštanja ruskih vaterpolo ekipa promjena političke klime, ali i oglušivanje tivatske opštine da izađe u susret višegodišnjim zahtjevima i sagradi bar jedan otvoreni bazen za vaterpolo i plivanje.

Izvršni direktor HTP “Mimoza”, Marko Petričević kaže da će ovoga ljeta imati 80 odsto manje ruskih turista.

“Turista iz Češke i Mađarske će biti na prošlogodišnjem nivou, ali to je simboličan broj u odnosu na broj noćenja koje su ostvarivali Rusi. Ne vjerujem da ćemo ljetos imati ni 500 noćenja gostiju iz Rusije”, ističe Petričević.

U hotelu “Magnolija”, tivatskog “Hotels N group” Radio Tivat saznaje da im je rusko Ministarstvo prosvjete otkazalo ljetnju školu engleskog jezika koju realizovali protekle četiri godine u ovom hotelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *