Minimalna dopuna i u Telenoru dva eura

Dodajte komentar

Građani koji su korisnici usluga kompanije Telenor od ponedjeljka, 20. aprila, pripejd račun moraće da dopune sa minimum dva eura, umjesto dosadašnjeg jednog.

Povećanje iznosa minimalne dopune u Telenoru uslijedilo je nakon što su to prethodno uradila i druga dva mobilna operatera na tržištu Crnogorski Telekom i m:tel.

Okrugli iznos nije obavezan

Kako je saopšteno Dnevnim novinama, ovakvu odluku Telenor je donio nakon pažljive i detaljne analize korisničkih navika u svim aspektima, kao i imajući u vidu velike troškove u ovom segmentu.

“Ovaj iznos se odnosi na sve vrste dopuna, osim papirnih vaučera. Korisnici će i nakon 20. aprila imati mogućnost dopune željenog, a ne “okruglog” iznosa, što je i najveća prednost elektronske dopune”, kazali su u Telenoru.

Oni su dodali da će pripej d korisnicima i dalje biti na raspolaganju dopuna računa putem POS terminala, web shop-a, bankomata i transfera novca, pišu današnje Dnevne novine

Odluka Telekoma važi od danas

Iznos minimalne dopune za korisnike Crnogorskog Telekoma od danas je dva eura, dok će u m:telu ta odluka početi da važi 7. maja.

Odluci mobilnih operatera da povećaju iznos minimalne dopune oštro se protivila Agencija za elektronske komunikacije (EKIP), čiji su predstavnici smatrali da je ona neosnovana. Međutim, EKIP u ovom stavu nije imao podršku Centra za zaštitu potrošača, ali ni viših instanci, budući da je Ustavni sud već jednom oborio njihovu odluku kojom je mobilnim operaterima bilo naloženo da ne povećavaju minimalni iznos dopune.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *