Kako Tedeschi nagrađuje svoje menadžere

Dodajte komentar

Većinski vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi i ove godine izdašno nagrađuje svoje najvažnije menadžere i članove Uprave.

Ove godine, prema pisanju Tportala ti menadžeri su Mladen Veber, Neven Vranković i Zoran Stanković, koji su njegovi najbliži, najvažniji i višegodišnji saradnicima na čije će nagrađivanje Atlantic potrošiti velike iznose.

Kako je objavljeno u utorak poslepodne putem Zagrebačke berze Atlantic grupa još je prošle nedelje kupila 4.243 dionice, i to po prosječnoj cijeni od 911,07 kn po dionici što znači da je na to potrošeno 3,8 miliona kuna (500 hiljada eura). Kompanija je pritom kao nagradu odlučila menadžerima dodijeliti 4.125 vlastitih dionica.

Mladenu Veberu dodijeljeno je 1.534 dionica Atlantica čija tržišna vrijednost trenutno iznosi 1,38 miliona kuna (180.000 eura). Neven Vranković očito je bio najvrjedniji Tedeschijev menadžer jer mu je dodijeljeno najviše – čak 2.467 dionica (trenutno vrede 290.000 eura). Zoranu Stankoviću dodijeljeno su 124 dionice ili 14 hiljada eura.

Prva dva menadžera su ovu nagradu odmah unovčili, dok je Stanković dionice zadržao.

Atlantic grupa inače vodeće menadžere nagrađuje na ovaj način već godinama, a s obzirom na to da kompanija stalno poboljšava rezultat, vjerovatno će se ta praksa i nastaviti, piše Tportal.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *