Vučković, Duletić i Lipovina Božović dobitnici godišnje nagarde CBCG-a

Dodajte komentar

Povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila, danas su dodijeljene Godišnje nagrade za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad u 2015. godini.

Nagradu za najbolji diplomski rad dobila je Vjera Vučković za rad na temu “Hipotekarno bankarstvo”, odbranjen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Miloš Duletić dobitnik je nagrade za najbolji magistarski rad “Monetarna politika u dolarizovanoj ekonomiji”, odbranjen na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica.

Mileni Lipovina Božović dodijeljena je nagrada za najbolji doktorski rad “Ekonometrijski modeli za prognozu makroekonomskih indikatora na primjeru Crne Gore”, odbranjen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Nagrade je uručio guverner CBCG Milojica Dakić, saopšteno je iz Centralne banke.

Godišnja nagrada CBCG sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 eura za najbolji diplomski, odnosno 3.000 eura za najbolji magistarski i 4.000 eura za najbolji doktorski rad.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije mladog stručnog kadra u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *