Visa u Beogradu otvorila regionalni centar

Dodajte komentar

Svjetska kompanija za elektronska plaćanja, Visa, objavila je zvanični početak rada nove regionalne kancelarije za Jugoistočnu Evropu koja se nalazi u Beogradu.

Poslovanje regionalnog Visa sjedišta u Srbiji biće usmereno na dalji razvoj industrije elektronskog plaćanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i drugim zemljama Balkana.

Među prioritetima novog lokalnog centra biće širenje mreže prodajnih mjesta koja prihvataju kartice, kao i unaprjeđenje iskustva korisnika kartica.

Takođe, Visa će nastaviti da intenzivno sarađuje sa bankama na uvođenju novih proizvoda i usluga, kako bi ubrzala migraciju sa gotovinskih na pouzdanije i sigurnije načine plaćanja.

Centrala u Beogradu će u saradnji sa bankama i trgovcima raditi na daljem razvoju inovativnih sistema plaćanja među kojima su Visa payWave, NFC mobilna beskontaktna plaćanja i e-commerce rješenja i proizvodi.

– Ovaj region jedan je od najinteresantnijih i najdinamičnijih u svijetu kada je riječ o elektronskim plaćanjima. Uz to, u ovom regionu prepoznali smo i dosta prilika u turističkom sektoru – rekao je novoimenovani Visa regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu Vladimir Đođević.

Kompanija sarađuje sa 100 banaka u Jugoistočnoj Evropi, ima više od 7 miliona izdatih aktivnih kartica, dok ukupan promet na prodajnim mjestima za plaćanje Visa karticama iznosi više od 3 milijarde dolara.

Visa kartice su prihvaćene na više od 120.000 prodajnih mjesta dok se gotovina može podići sa preko 6.000 bankomata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *