Slike Lidije Nikčević u CKB filijali u Moskovskoj‏

Dodajte komentar

Radovi studentkinje završne godine Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Lidije Nikčević, rađeni tehnikom akrilik na platnu od danas su izloženi u prostorijama Crnogorske komercijalne banke, flijala Moskovska, u Podgorici.

U cilju razvijanja, podsticanja i promovisanja mladih likovnih stvaralaca, Crnogorska komercijalna banka je sa Fakultetom likovnih umjetnosti krajem februara ove godine zaključila Protokol o saradnji na osnovu kojeg će radovi studenata i saradnika fakulteta biti izlagani u poslovnici banke u Moskovskoj ulici. Postavke radova će se mijenjati na mjesečnom nivou.

Lidija Nikčević je završila osnovne studije na Fakultetu likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo, na Cetinju 2014. godine, a trenutno je na specijalističkim studijama takođe na Cetinju. Imala je niz samostalnih izložbi širom Crne Gore i dobitnica je brojnih nagrada.

“Tragajući za individualnim, lako prepoznatljivim, a opet sebi bliskim likovnim jezikom kao načinom izražavanja, bilježim prizore iz svoje okoline, realistične, a u isti mah i specifično filmski kadrirane, stvarajući tako predstave savremenih žanr scena koje nose izvjesnu poruku. Trudim se predstaviti ambijent, ali ne ambijent kao materijalno okruženje, već kao duh okruženja, koji stvara određenu atmosferu, odnosno osjećanje kod opažaoca. Takav duh produbljuje i prisutnost čovjeka kao svjedoka, subjekta, koji ambijent direktno doživljava i daje mu smisao”, navela je Lidija Nikčević.

CKB je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja orijentisana na promociju i afirmaciju stvaralaštva nove generacije likovnih umetnika i omogućava im da u novom i atraktivnom prostoru filijale u Moskovskoj izlažu svoje radove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *