Luštica Development raspisala konkurs za dizajn Promenada hotela

Dodajte komentar

Prvi od sedam hotela u turističkom kompleksu Luštica Bay, Promenada hotel, biće dizajniran na osnovu athitektonsko-urbanističkog rješenja do kojeg će se doći putem međunarodnog konkursa, čime će se obezbijediti novi kreativni pristup u razvoju ove faze projekta, saopšteno je iz kompanije Luštica Development.

Luštica Development AD u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma raspisala je međunarodni pozivni projektni jednostepeni nenanonimni konkurs za izbor arhitektonsko-urbanističkog rješenja Promenada hotela.

Projektom je predviđen hotel, kombinacija hotela ranga premium 4 zvjezdice sa maksimalnih 50 smještajnih jedinica i kondo hotela ranga 5 zvjezdica sa oko 60 smještajnih jedinica. Lokacija hotela, čija izgradnja na osnovu dizajna i dozvole, je planirana da počne u četvrtom kvartalu ove godine je na promenadi (šetalištu) marine, čime se osigurava njen izuzetan položaj u odmaralištu. Hotel će biti opremljen sa dva restorana, kafe-barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, spa i fitnes centrom i povezanim sadržajima.

“Za nas će biti važan održivi pristup dizajnu budući da ključ uspjeha u razvoju projekta vidimo u posvećenosti održivosti. U nastojanju da uspostavi ravnotežu između ekonomskih, ekoloških, i socijalnih aspekata projekta, i njihovu simbiozu, naš dizajnerski tim je posvećen razvoju održive zajednice i odmarališta Luštica Bay. Mi ćemo definitivno pažnju usmjeriti na tri najbolja dizajnerska koncepta osnovne ideje ali i eventualno na još neka interesantna rješenja. Kao kompanija koja u svim sferama podstiče na dalji razvoj, tako želimo da podstaknemo kreativce iz oblasti arhitekture da nam dostave rješenja koja će ne samo pratiti osnovni koncept već ga možda i efikasnije valorizovati. Osnovno polazište takođe je i u modernoj primjeni tradicionalne arhitekture”, saopštio je Omar Farid, šef sektora planiranja i razvoja projekta Luštica Bay.

Prvorangirano rješenje biće nagrađeno sa 15 hiljada, drugo sa 12, a trećeplasirani dizajn sa 10 hiljada eura. Ostali radovi takođe mogu biti selektovani za šta je obezbijeđeno osam hiljada eura. Žiri može i da ne dodjeli predviđene nagrade, ako smatra da konkursni radovi ne zadovoljavaju predviđene kriterijume ili da drugačije rasporedi predviđene nagrade u okviru konkursnog fonda, u skladu sa kvalitetom predatih radova.

“Cilj Konkursa je izbor najboljeg i najcjelishodnijeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja koje će primijenjenim rješenjima na najefikasniji način valorizovati ukupni potencijal prostora i turističkog naselja kao cjeline, ostvariti skladnu arhitektonsku formu sa kvalitetno definisanom funkcijom, obezbijediti efikasnu funkcionalnu organizaciju u skladu sa namjenom kao i gostoljubiv proizvod u skladu sa standardima i pozicijom objekta, te na kvalitetan način uvažiti i nadgraditi postojeći arhitektonski i pejzažni kontekst, i obezbjediti održivi pristup u dizajnu”, saopštili su iz Ministarstva.

Radovi se dostavljaju na adresu Ministarstva do 2. juna u 12 časova a žiri će se o pristiglim rješenjima izjasniti do 7. juna.

Pored Farida, radove će ocjenjivati žiri u sastavu: predsjednik Predrag Jelušić, direktor Direktorata za turizam u MORT-u, i predstavnica tog ministarstva Sanja Lješković Mitrović, Hani Ayad, stariji potpredsjednik za planiranje destinacija u “Orascom Development Holding” i Perry Brown, stariji potpredsjednik firme WATG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *