Agrokor pravi regionalnu “Alibabu”

Dodajte komentar

Agrokor je započeo je realizaciju nove regionalne online platforme A007. Radi se o online kupovini širokog spektra proizvoda i usluga zbog čega je Agrokor krenuo u potragu za stručnjacima različitih profila.

Tako se u sklopu tendera u prvoj fazi traži 12 stručnjaka visoke stručne spreme iz područja logistike i nabavkee, razvoja i operacija informatičkih tehnologija, digitalnih komunikacija i marketinga te analitičari i dizajneri.

Kurs je otvoren do 3. aprila, a iz Agrokora poručuju kako je strategija projekta A007 postati vodeće mjesto internet kupovine u regiji, piše Tportal.

– Razvoj projekta A007 počeo je 2014. Riječ je o velikoj regionalnoj platformi e-commerce koja će imati širu ponudu proizvoda i usluga, velik broj uključenih partnera, više pogodnosti te će biti u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima i u potpunosti prilagođena potrebama i navikama kupaca – kazali su za Tportal iz Agrokora.

Na platformi već sada radi stotinjak stručnjaka iz svih područja i kompanija cijelog koncerna, a kraj projekta planiran je za jesen ove godine.

– Želimo da ponudimo vrhunsko iskustvo internet kupovine kupcima u regiji i zadovoljiti široke potrebe tržišta. Naš tim će projekt razvijati koristeći najsavremenije svjetske tehnologije i najbolje globalne poslovne prakse u internet poslovanju, poručuju iz Agrokora.

Ovaj projekt najavio je sam Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, u intervjuu koji je u februaru dao za slovenački Finance.

– Uskoro pokrećemo internet platformu koju u radnoj verziji zovemo A007 i koja će imati čitav niz ponuda. Ako budete htjeli u pozorište u Tokiju, moći ćete kod nas lako kupiti kartu. Internet platforme su trenutačno najskuplje, pogledajte Alibabu. Posve je moguće da upravo to postane najvredniji dio naše grupe. To je potpuno novi segment poslovanja Agrokora, kazao je Todorić za Finance.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *