Podrška Hypo Alpe Adria banke Domu zdravlja u Podgorici

Dodajte komentar

Hypo Alpe Adria-banka AD Podgorica obezbijedila je Domu zdravlja u Podgorici sredstva za nabavku opreme za rano otkrivanje raka dojke – saopšteno je nakon sastanka direktora Doma zdravlja Podgorica , Dr Nebojše Kavarića i glavnog izvršnog direktora Hypo Alpe Adria banke, Christopha Schoena.

Riječ je o opremi najsavremenijih karakteristika: komori za vlažno razvijanje RTG i mammo komori, ukupno vrijednim 15,5 hiljada eura, čijim će se instaliranjem i stavljanjem u funkciju u Centru za radiološku dijagnostiku u Domu zdravlja Podgorica značajno poboljšati zdravstvena zaštita i preventiva.

Na današnjem sastanku, direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić predstavio je gostima iz Hypo banke ovu medicinsku instituciju koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite za preko 250.000 stanovnika Glavnog grada Podgorice, gradskih opština Tuzi i Golubovaca, te licima, osiguranicima i stanovništvu užeg i šireg regiona.

On je zahvalio Hypo banci na donaciji, i ukazao da je modernizacija i nabavka opreme, posebno one namijenjene za prevenciju bolesti- izuzetno važna za ovu instituciju primarne medicinske zaštite.

– Svakodnevno se u Domu zdravlja obavi preko 6000 pregleda, i nabavka savremene opreme za rano otkrivanje raka dojke, u instituciji kojoj gravitira preko 60.000 žena je od izuzetne važnosti – kazao je Dr. Kavarić.

Glavni izvršni direktor Hypo banke Christoph Schoen je podsjetio da (od samog početka rada u Crnoj Gori, aprila 2006. godine) Hypo Alpe-Adria planski u okviru svog budžeta izdvaja sredstva za podršku rada kako zdravstvenih tako i vaspitno-obrazovnih institucija, kao i događaja koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti.
Schoen je naveo da je cilj Hypo banke da bude dio lokalnog identiteta, te da lokalna zajednica i njeni građani mogu da računaju na Hypo banku i njeno razumijevanje, u sklopu njenih mogućnosti.

“Prioritet su djeca i institucije koje vode računa o njihovom razvoju, kao i projekti od značaja za socijalnu i zdravstvenu zaštitu” – kazao je Schoen.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *