Ovi gradovi vam plaćaju da u njima živite

Dodajte komentar

Možete li zamisliti da postoje gradovi gdje vam država plaća da živite u njima? Iako zvuči zaista nestvarno, ovo postoji širom Amerike i nije rijetka pojava. Ovo je popis gradova u kojima vam država daje novac samo da biste tu živjeli.

Harmoni
Gradić u Minesoti je spreman dati i do 12.000 eura svakome ko je spreman tu da se nastani. Budući da su svjesni da većina kuća u tom gradiću treba dosta popravke i ulaganja novca, osmislili su podsticaj za sve one koji žele da se presele. Akcija traje već nekoliko godina.

Detroit
Proteklih nekoliko decenija Detroit je bio u dosta teškoj situaciji, što za posljedicu ima potpuno napuštene predjele širom grada. Da bi se izborili s tim, oni su pokrenuli Challenge Detroit, program koji podstiče mlade, sposobne i obrazovane ljude da dođu živjeti u ovaj grad.

Bilo gdje na Aljasci
Ako vam ne smeta zima, onda je ovaj program prava stvar za vas. Naime, Aljaska plaća ljudima koji tu stalno žive. Da biste dobili novac potrebno je da se tamo i preselite i da dokažete da ste se preselili za stalno. Nakon što to uradite, 18.000 dolara svake godine čeka samo na vas, prenosi Novi portal.

Čatanuga
Ovaj grad u američkoj saveznoj državi Tenesi nedavno je dobio nadimak GigCity, što znači da u Čatanugi svaki građanin ima pristup wireless internetu brzine gigabajt po sekundi. Zbog toga su osmislili program GeekMove koji bi trebao da pomaže mladim kompjuterskim genijalcima koji imaju i želju da se tu presele i da tu i rade.

Saskačevan
Kako bi privukli što više mladih intelektualaca, iz ove kandaske pokrajine odlučili su se da ponude 20.000 kanadskih dolara mladim ljudima iz Kanade, ali i imigrantima, kako i tu došli živjeti i raditi najmanje sedam godina. Jedini uslov je da ste nedavno završili fakultet (poslije 2006. godine) i da ste spremni da se suočite sa kanadskom zimom.

Nijagarini vodopadi
Dok mnogi sanjaju da posjete ove čuvene vodopade, tamošnje vlasti na sve načine pokušavaju privući mlado stanovništvu. Za to daju podsticaj od 7.000 dolara za otplatu studentskog kredita, ako imate želju da živite tamo. Uslov je da ste tek završili fakultet, a program koji se ovim bavi je Live NF.

Skoro bilo gdje u Kanzasu
Država Kanzas je spremna platiti ljudima da dođu živjeti i raditi tu. Od 105 dijelova ove države, 77 pruža finansijsku pomoć novim stanovnicima. U zavisnosti od toga za koji dio države se odlučite, možete da dobijete i do 15.000 dolara za otplatu studentskog kredita, ili da budete oslobođeni od plaćanja poreza punih pet godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *