Bjelasica Rada: Prodaju plac i traže kredit od milion i po od državnog IRF-a

Dodajte komentar

Skupština akcionara bjelopoljske Bjelasice Rade donijela je juče odluke o prodaji dijela zemljišta fabrike i da od Investiciono-razvojnog fonda (IRE) traže kredit od 1,5 miliona eura.

Za ovaj kredit spremni su da založe kompletnu imovinu fabrike. Zemljište koje prodaju nalazi se prema rijeci Lim i ima 8.201 kvadrat. Cijena će biti 250.000 eura.

Prema riječima sindikalnog predstavnika Miraša Joskimovića dogovoreno je da taj kredit bude uložen u pokretanje proizvodnje i razvoj fabrike.

“Ukinuto je rješenje o zabrani ulaska u krug fabrike radnicima koji su poslati na prinudni odmor. Prihvatili su da dva predstavnika radnika, ja i Čedomir Popović danas u Podgorici razgovaramo sa predstavnicima većinskog vlasnika Eurofonda o rješenju za izlazak iz krize”, kazao je Joksimović.

On je dodao da im je obećano da će početkom naredne sedmice dobiti zvanično saopštenje povodom zahtjeva radnika. Radnici traže isplatu šest zarada, uplatu doprinosa za šest godina i naknade za prevoz, kao i hitno pokretanje proizvodnje. Radnici će do ispunjenja zahtjeva nastaviti proteste ispreg fabrike.

Foto: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *