Ovaj hotel radi preko 1300 godina

Dodajte komentar

Sudeći prema Ginisovoj knjizi rekorda, u kategoriji „najstariji hotel na svijetu“, dobitnik se nalazi u japanskoj Hajakavi, a osnovan je nevjerovatne 705. godine.

Hotel “Keiunkan Inn” izgrađen je na mjestu gde se susreću rijeke Hajakava i Jukava, a predstavlja najstariju banju na svijetu.

S prelijepim pogledom na planine i rijeke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promijenio je 52 vlasnika. To i nije pretjerano mnogo, s obzirom na to da postoji više od hiljadu godina.

Sudeći prema “Trip Advisoru”, ovaj hotel nudi savršen smještaj, izvrsnu hranu i udoban konak, a ocjena gotovo da nikada nije ispod četvorke. Ovo je zasigurno rezultat duge tradicije i iskustva u hotelijerstvu.

Hotel se sastoji od 35 apartmana uređenih u japanskom minimalističkom stilu. Cijena smeštaja je oko 269 američkih dolara za noć, a u cijenu je uračunata i upotreba brojnih bazena s termalnom vodom koja izvire nedaleko od hotela, pa cijena i nije toliko visoka.

Hrana je odlična, i ispunjava svačije želje. Ovde nema švedskog stola, već vam se hrana donosi u sobu i služi u nizu. Hrana je bazirana na lokalnim namirnicama – ribi i povrću.

Jedina stvar koja bi mogla da vas začudi je to što većina zaposlenih zapravo i ne zna da radi u najstarijem hotelu na svijetu.

Uprkos tome, ljubaznost i usluga su na vrhuncu, pa bi mnogi hoteli mogli ponešto da nauče od hotela “Keiunkan Inn”. Ako ste lovac na rekorde, znate gdje sljedeće treba da se zaputite.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *