Šeraton u Podgorici otvara novi hotel

Dodajte komentar

Poznati lanac hotela Šeraton planira u Crnoj Gori da otvori hotel saznaju Dnevne novine iz više izvora. Iako je sve još u najavi, trenutno ima nekoliko lokacija na kojima bi Šeraton hotel bio otvoren, a glavni favorit je Atlas kapital centar, gdje je i prilikom otvaranja Hard Rok kafea najavljeno otvaranje hotela, ali nije tačno precizirano koji brend je u pitanju.

Najavljeno otvaranje hotela

Od država regiona u glavnom gradu Hrvatske je još 1995. godine otvoren Šeraton hotel, dok će 1. juna u Dubrovniku biti otvoren još jedan. Pored Zagreba, Šeraton je od 2003. prisutan i u Albaniji, dok u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji još nema ovog svjetskog brenda.

Hotel sa pet zvjezdica u Crnoj Gori prema saznanjima DN imaće restoran, veliku salu za sastanke, preko 100 soba, rekreacijski i fitnes centar, renta kar, prodavnice itd.

U prilog informaciji da će Šeraton biti otvoren u Atlas kapital centru ide i činjenica da je prilikom otvaranja Hard Rok kafea direktor projekata “Abu Dhabi Financial Groupe” (ADFG) za Istočnu Evropu Predrag Kozić najavio otvaranje hotela koji će se nalaziti u kupoli te zgrade. Iako nije želio da otkrije o kojem brendu je tačno riječ, Kozić je istakao da se sklapanje 11 miliona dolara vrijednog ugovora o otvaranju hotela u Atlas kapital centru privodi kraju.

Svjetski poznat brend

Šeraton je renomirani svjetski lanac luksuznih hotela koji je počeo da radi 1937. godine. Prisutni su na svim kontinentima i trenutno u svijetu postoji 526 Šeraton hotela, od kojih se neki tek ove godine otvaraju. Trenutno najatraktivniji Šeraton hotel se nalazi u Kini. Dizajnom podsjeća na potkovicu, ali je zgrada zapravo ovalnog oblika sa rupom u sredini, čime se ističe i razlikuje. Neki je upoređuju sa krofnom jer je zgrada u podnožju spojena sa dva sprata koji se nalaze ispod zemlje.

“Huzhhou Hot Spring” Šeraton hotel se prostire na 27 spratova i ima 321 sobu, 44 apartmana i 39 superluksuznih apartmana. U sklopu hotela nalazi se i golf teren koji se smatra jednim od najboljih u Kini. Predvorje hotela j e ukrašeno sa preko 20.000 Svarovski kristala i drugim evropskim kristalima, pod je obložen avganistanskim bijelim žadom i kamenom iz Brazila koji se zove tigrovo oko, dok su zidovi ukrašeni kineskom umjetnošću. Svaka soba ima svoj privatni balkon, veliki radni sto, pristup internetu velike brzine, LCD televizor i iPod dock-u. Kupatila su urađena u mermeru i imaju kako kade tako i tuš kabine.

Šansa za razvoj turizma

U svijetu Šeraton je prepoznat kao kompanija koja odlično plaća svoje radnike, pa se plate kreću od 400 do 2.000 eura u zavisnosti od posla što može biti šansa i za crnogorske građane. Ukoliko bude otvoren u Podgorici nesumnjivo je da će Šeraton kao jedan od najboljih svjetskih hotelskih lanaca privući nove turisti i doprinijeti razvoju turizma u našoj državi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *