Akcije Telekoma planule na berzi

Dodajte komentar

Posljednjih sedam dana na Montenegroberzi najviše se trgovalo akcijama Telekoma Crna Gora. U tom periodu kupljeno je 147.476 akcija ove kompanije, a ukupna vrijednosti iznosila je 662.476 eura. Najveća trgovina akcijama Crnogorskog Telekoma bila je u petak, kada je iz 12 puta kupljeno 127.824 akcija za 574.333 eura.

Zanimljivo, i cijena akcije Telekoma nakon ove velike trgovine na Montenegroberzi je posljednjih dana u porastu. Prije pet dana akcijama Crnogorskog T elekoma moglo se trgovati po prosječnoj cijeni od 4,3910 eura, dok je prema posljednim podacima Montenegroberze akcija ove kompanije dostigla 4,5384 eura, što je i najviša cijena za dionicu te kompanije u ovoj godini.

Mogući razlog za ovako veliku kupovinu akcija u svega nekoliko dana može biti dividenda od 41 cent po dionici koju svake godine isplaćuje Telekom svojim akcionarima. Sredinom prošle godine na redovnoj Skupštini akcionara odlučeno je da se akcionarima na ime dividende isplati ukupno 21,5 miliona eura.

Takođe, nakon dvogodišnje pauze Mađar Telekom, većinski vlasnik Crnogorskog Telekoma, najavio je da će 2016. početi sa isplatama dividende, ali svega pet centi po dionici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *