Visa predstavila lepezu aplikacija za beskontaktno plaćanje na cloudu

Dodajte komentar

Na Mobile World Congressu u Barceloni Visa Europe je u saradnji s nekoliko banaka predstavila lepezu aplikacija za mobilno beskontaktno plaćanje aktivnih na nekoliko evropskih tržišta, koristeći posljednje verzije Androida i njihovu ugrađenu funkciju Host Card Emulation (HCE).Zanimanje za tehnologiju HCE kao podlogu na temelju koje banke mogu razvijati i pokretati brendirane aplikacije za mobilno beskontaktno plaćanje za korisnike s pametnim Android NFC telefonima, brzo dobija zamah: sedam projekata već je pokrenuto u pet zemalja, uključujući Poljsku, Španiju, Tursku, Italiju i Slovačku, a više od 30 banaka obvezalo se da će pokrenuti svoje aplikacije Visa plaćanja bazirana na oblaku do kraja ove godine.

Banke mogu implementirati predloge za mobilno plaćanje jednostavno i samostalno radeći s Visa specifikacijama za plaćanja bazirana na oblaku.

“Na temelju broja banaka koje će razviti Visa plaćanje bazirano na cloudu možemo predvidjeti da će 2015. biti kritična godina za mobilno plaćanje – sve više korisnika plaćaće u svojim omiljenim prodavnicama beskontaktno, uz pomoć svojih mobilnih telefona. Visina inicijativa za plaćanje utemeljena na oblaku će pomoći našim članicama bankama da iskoriste prednosti velikog tržišta kojemu se mogu obraćati sad kad postoje HCE rješenja širom Evrope. Primjećujemo sve veći interes za ove usluge i banke koje su odlučile da investiraju u ovo područje već izvještavaju o impresivnim brojkama vezanim uz korištenje i interakciju s korisnicima“, rekao je Jeremy Nicholds, izvršni direktor za mobilne usluge u Visa Europe.

“Još otkako je Google prvi najavio uključivanje tehnologije HCE unutar KitKat verzije operativnog sistema Android, Visa je blisko sarađivala s bankama članicama i drugim finanvijskim i tehnološkim institucijama kako bi osigurali da NFC plaćanja koja koriste ovu funkcionalnost budu u skladu sa strogim zahtjevima koje Visa postavlja za sve tehnologije plaćanja koje predstavljaju naš brend”, dodao je Nicholds.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *