ZZZCG zapošljava 47 odsto srednjoškolaca na nivou Boke Kotorske

1 komentar

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je konkurs za izvođača programa stimulisanja zapošljavanja lica sa stečenim srednjim obrazovanjem na nivou Boke Kotorske.

Ciljna grupa programa su nezaposlena lica sa evidencije Zavoda, trećeg i četvrtog stepena obrazovanja koja nijesu bila u radnom odnosu posljednjih šest mjeseci.

Kako prenosi radio Jadran, direktor hercegnovskog Biroa rada Stevo Lazarević kazao je da je posljednjih nekoliko godina visoko učešće lica sa stečenim srednjim obrazovanjem, a na nivou Boke riječ je o 47 odsto lica sa srednjim obrazovanjem koja se nalaze na evidenciji Biroa.

“Cilj ovog programa je povećanje zapošljavanja srednjoškolaca, podizanje njihovog nivoa znanja i vještina, kao i da se obezbjedi podrška poslodavcima, malim i srednjim preduzećima u privatnom sektoru, u obezbjeđivanju potrebnih kadrova”, kazao je Lazarević.

Program će trajati šest mjeseci, a Zavod će snositi troškove zarade u neto iznosu od 193 eura, odnosno u bruto iznosu sa doprinosima 320 eura.

“Sva pravna i fizička lica iz privatnog sektora, koja imaju kadrovske i druge uslove potrebne za realizaciju ovog programa, potrebno je da se u roku od 8 dana od danas, prijave nadležnom Birou”, dodao je Lazarević.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *