Mobilne aplikacije zbog kojih postajete pametniji

Dodajte komentar

Da bi nam glava ostala u formi, potrebni su joj izazovi i vježba: nasuprot mišljenju da aplikacije zaglupljuju, ima i onih zbog kojih možemo da postanemo pametniji.

Istraživanja su pokazala da nervni plasticitet pozitivno reaguje na stimulanse koji dolaze u obliku raznih mentalnih izazova.

Ako još niste učlanili svoj mozak u teretanu, slijedi predlog najpopularnijih aplikacija od kojih možete da postanete pametniji:

1. Elevate

Aplikacija godine AppStorea za 2014. besplatni je fitnes trener koji će testirati i izazivati vaše sposobnosti slušanja, razumijevanja i pamćenja. Sadrži i jezičke i matematičke izazove, a u plaćenoj, premium verziji nudi opširnije zadatke.

2. Lumosity

Nudi vježbu kroz niz zaraznih igrica za područje prema izboru, a radi se po principu prepoznavanja uzoraka, apstrakcija i brzini refleksa. U zavisnosti od rezultata, aplikacija pojačava naredne nivoe. Besplatna za obe platforme, s premijum verzijom za znatiželjnije.

3. Fit Brains Trainer

U ponudi je više od 360 igara za vježbanje memorijskih kapaciteta, koncentracije i slično. Aplikacija prati vaš napredak prema demografskoj grupi kojoj pripadate i povećava nivo sa svakom savladanom preprekom.

4. Eidetic

Kako i sam naziv sugeriše, ova aplikacija fokusirana je na pamćenje. Korisnici mogu sami da prave svoje kartice sa spiskovima (razne to-do liste, spisak namirnica i sl.) koje će uvježbavati, podešavati nivo zahtjevnosti, a aplikacija će vas sama podsjetiti kad je vrijeme za vježbu. Dostupna samo za iOS uređaje, besplatna.

5. CogniFit Brain Fitness

Skupljajte “neurone“ izazivajući svoje kontakte da nadmaše vaš rezultat ili jednostavno vježbajte solo kroz igre koje testiraju pamćenje, fokusiranje i pažnju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *